PHP versioner, udvidelser & moduler

På UnoEuro's Linux servere stræber vi efter at have de mest brugte moduler installeret mens samtidig at holde den enkelte server så stabil og hurtig som mulig.

Hvis du er interesseret i samtlige standardindstillinger og moduler på vores servere, kan du se dette i phpinfo(), du kan finde et eksempel her: http://linux1.unoeuro.com/phpinfo.php

Der er installeret Ioncube på alle PHP webhoteller.

Composer

Ønsker du at installere Composer, kan det gøres igennem SSH og med følgende instruktioner: https://getcomposer.org/doc/00-intro.md#locally

PHP versioner

Alle PHP webhoteller kører som standard (med mindre andet er sat i .htaccess-filen) nyeste version af PHP 7.0.
For at benytte PHP 7.0 skal du derfor blot sørge for du IKKE har anført AddType application/x-httpd-php-old .php i din .htaccess-fil

Opgrader til nyeste stable PHP version (PHP 7.2)

Ønsker du altid at bruge nyeste PHP version, med de fordele og ulemper dette medfølger, kan du tilføje følgende linje til webhotellets .htaccess-fil:

AddType application/x-httpd-php-latest .php

Binary findes her: /opt/alt/php72/usr/bin/php

Nedgrader webhotel til PHP 5.6 (forældet)

PHP 5.6 er en forældet version af PHP, som er væsentligt langsommere end PHP 7+.

Da nogle CMS-systemer ikke er opdateret eller kompatible med PHP 7, kan man vælge at nedgradere webhotellet til PHP 5.6.

Du kan nedgradere til PHP 5.6, ved at indsætte følgende i din .htaccess-fil

AddType application/x-httpd-php-old .php

Du kan tilgå .htaccess-filen med vores File Manager eller med FTP.
Filen SKAL hedde .htaccess. Hvis filen ikke findes kan du blot oprette den.

Bemærk dette er en midlertidig løsning og alle webhoteller vil blive tvunget op på PHP 7 på sigt. Det giver derfor god mening at nedgradere til PHP 5.6, løse eventuelle problemer og så opgradere igen efterfølgende (ved at fjerne linjen igen), så får du også gavn af fordelene ved PHP 7.

Se også http://php.net/supported-versions.php