Flytt av hemsida till Unoeuro

I allmänhet är det relativt enkelt att byta webbhotell. Följ bara dessa allmänna steg för en problemfri flytt av din hemsida och e-post.

1. Beställ ett webbhotell på UnoEuro. Följ bara orderflödet på vår hemsida.

2. Säkerhetskopiera din hemsida och email hos din nuvarande leverantör. Det innebär vanligtvis att du hämtar alla filer från din nuvarande leverantör och samtidigt tar en export av eventuella databaser du kan ha. Kontakta din nuvarande leverantör om du är osäker på hur du får tillgång till den här informationen.

3. Skapa dina e-postkonton i UnoEuro: s kontrollpanel. Detta görs under menyalternativet "E-post".

4. Ladda upp din säkerhetskopia av din hemsida till UnoEuros servrar. Se ditt välkomstmail för instruktioner och detaljer. Byt vid behov databaskopplingar så att du nu ansluter till din databas hos UnoEuro. Använd sedan den tillfälliga webbadressen för att verifiera att sidan fungerar korrekt. Denna adress hittar du i ditt välkomstmail.

5. Vissa domäner behöver godkännas för att flyttas.

6. Ändra dina inställningar i mailprogrammet du använder, så de nu är rätt inställda för att hämta och skicka mail via UnoEuros mailservrar. Se ditt välkomstmail för instruktioner och detaljer, eller våra andra guider.

7. När flytt av domänen är klar bör din hemsida nu vara fullt fungerande på ditt nya UnoEuro webhotell.

Kom ihåg att säga upp prenumeration med tidigare leverantör om det behövs.

Importera data

För att göra det enklare att importera data till ditt UnoEuro webbhotell har vi skapat ett antal verktyg för detta.

Files & MySQL data

I vår filhanterare kan du importera din FTP-data från din tidigare leverantör och i vår MySQL-administration kan du importera din MySQL-data. Du hittar båda i kontrollpanelen.

Mail

Du kan importera mail via IMAP om du klickar på den gula knappen med ett litet "i" bredvid ditt mailkonto. Nederst på sidan kan du importera genom att ange servern som du importerar från.

Att använda dessa verktyg är naturligtvis valfritt, du kan också exportera och importera data med olika FTP-, MySQL- och Mail-applikationer.