Kan jag ha fler domäner på samma webbhotell?

Du kan ha obegränsat antal extra domäner på samma webbhotell hos UnoEuro.

Om du beställer ett webbhotell kan du ansluta flera extra domäner till samma webhotel via vår kontrollpanel.

Med den här lösningen är det också möjligt att visa olika innehåll för varje domän genom att bestämma vilken mapp på webbhotellet som domänen ska hämta innehållet från. Detta väljs när du skapar anslutningen.

När man besöker en extra domän i webbläsaren, kommer adressraden inte att ändra sig, därmed kommer besökaren inte kunna se att det är tal om en extra tillknyten domän. Med denna lösning är det därmed möjligt att ha riktigt många domäner på samma webbhotell, utan att besökare kan se någon skillnad.

Anslutning av extra domän

För att kunna lägga till en domän behöver du bara beställa den nya domänen som en 'DNS Service' via vår hemsida. Det är viktigt att du beställer DNS Servicen på samma konto som ditt webbhotell ligger på.

När du har beställt din nya DNS Service, tillsammans med domänen - kan du under menyn Tillval i vår kontrollpanel, koppla domänen till ditt webbhotell. Menyn hittas genom att först välja webbhotellet du vill koppla domänen till, inne i kontrollpanelen.

Det är också möjligt att helt enkelt skapa 301 URL-vidarebefordringar mot ditt webbhotell via DNS Service-produkten. Detta görs enkelt i menyalternativet "DNS" för den enskilda DNS-tjänsten. Genom att välja detta sätt ändras adressfältet i webbläsaren, men möjligen kan problem med "dubbelt innehåll" lösas.