Phishing mails

Vi ser ofte phishing mail sendte i vores navn, som et forsøg på at narre vores kunder og udnytte vores troværdighed.
Bemærk Simply.com altid kun sender mails fra simply.com domænet og at alle mails fra os er signeret.

Du kan genkende en phishing mail ved at kigge på afsender-adressen eller de links som en mail indholder.
Hold musen over afsender-adressen eller et link og undersøg hvor det linker til.

Indholdet af disse mails kan ofte være rigtig godt lavet, så det ligner en rigtig mail, men afsender-adressen vil altid afsløre en phishing mail.
Der er desværre intet man kan gøre for at forhindre phishing mails.

Hvis du har modtaget en phishing mail er det meget vigtigt at du IKKE

• Ikke indtaster brugernavne eller adgangskoder
  • Ikke indtaster NemID / MitID nøgler eller nøglekortnummer
  • Ikke indtaster kreditkortoplysninger
  • Ikke overfører penge via bankoverførsel, MobilePay el. lign.

Du bør markere mailen som "Junk" / "Spam", og derefter slette den, og du skal naturligvis ikke betale dem nogle penge eller indtaste oplysninger på siden.

Læs evt. mere om phishing, her:
https://blog.simply.com/2020/phishing-mails/

Du er altid velkommen til at kontakte vores support hvis du er i tvivl, vedlæg gerne et screenshot eller en kopi af mailen hvis du kontakter os.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg allerede har gjort noget af ovenstående?

Hvis du kun har klikket på et link i en phishing mail, og ikke gjort yderligere, er der ofte ingen grund til bekymring.

• Har du indtastet kreditkortoplysninger, skal du omgående kontakte din bank og få spærret dit kort.
  • Har du indtastet et brugernavn og/eller adgangskode, skal du omgående ændre adgangskoden til det pågældende brugernavn ALLE de steder, du måtte bruge den samme adgangskode.
  • Har du indtastet oplysninger vedr. dit NemID eller MitID skal du omgående kontakte din bank eller MitID support og gøre dem opmærksom på det, og evt. høre dem, hvad du skal gøre derfra.
  • Har du overført penge via bankoverførsel, MobilePay el. lign. skal du omgående kontakte din bank og gøre dem opmærksom på det.

Hvis du henter app'en Mit digitale selvforsvar til din smartphone vil du få en notifikation hver gang vi bliver opmærksomme på, når der bliver udsendt phishing.

Artikel fra support-kategorien: Generelt